Kurslitteratur

Bara en nageltjej?

Naglar och allt som har med det att göra har vunnit mer och mer mark de senaste åren. Yrket "Nagelterapeut" har blivit känt för allmänheten först på senare år (vissa har fortfarande inte aldrig hört talas om det).                                                                                          

Viktigt är också terapeutens personlighet och förmåga att bemöta människor och knyta dem till sig. Vad de allra flesta inte vet är vilket komplext yrke nagelterapeuten har. Yrket kombinerar; hantverk, traditionellt kroppsarbete, styrka och tålamod med konstnärlighet, känsla för konstruktion, färg, form samt trender, stil och smak.

Eftersom yrket oftast innebär att nagelterapeuten är soloföretagare ställer det krav på att hon måste vara flexibel, nätverka och marknadsföra sig för att bygga upp en kundkrets.

Mycket teoretisk kunskap krävs för att kunna utföra yrket väl. Det gäller bland annat kemikunskap, anatomi, ergonomi, kundbemötande, appliceringstekniker och produktkunskap.

Sammantaget är yrket komplext, omfångsrikt och utmanande men framförallt roligt och utvecklande.

Syftet med boken är att ge en introduktion till yrket och baskunskap för den blivande nagelterapeuten. Boken kan användas som lärobok i sin helhet eller som ett komplement i utbildning till nagelterapeut eller manikyrist. Den är också tänkt att kunna användas som ett litet uppslagsverk på salongen, även efter avslutad utbildning.

Kunskap behöver uppdateras och hållas ajour allt eftersom trender växlar, produkter utvecklas och krav förändras. Därför riktar sig boken också till den redan utbildade terapeuten som vill fräscha upp eller bredda sin kunskap. ( Text från bokens baksida)